събота, 7 ноември 2009 г.

Лимонова бутер баклава

От доста време имах един пакет бутер тесто в хладилника и се чудех какво да го правя. Реших да пробвам да направя баклава. Досега не бях яла баклава с бутер тесто, но определено много ми хареса. Ето рецептата: 400 гр. бутер тесто за сиропа: 2 ч.ч. вода 1 и 1/2 ч.ч. кафява захар няколко капки лимонова есенция за плънката: 200 гр. смлени орехи кората от половин лимон Разстилате бутер тестото. Поръсвате с орехите и лимоновата кора. Навивате на руло, откъм тясната страна. Нарязвате на филийки с дебелина 1,5-2 см. Печете в сгорещена до 200 градуса фурна до зачервяване. След като са изпечени и изстинали баклавичките, започвате приготвяте сиропа и заливате. Хубаво е да постои една нощ в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...