петък, 13 ноември 2009 г.

Шоколадови мини кексчета със зехтин

Тези кексчета са хибрид между две рецепти - Olive Oil Muffins и Red Velvet Cupcakes Пригодих ги към моя вкус и продуктите, с които разполагам и използвам обикновено. Много съм доволна от резултата :) Получиха се пухкави кексчета със страхотен аромат. Ето и рецептата: 1 ¾ ч.ч. типово брашно 2 с.л. какао 2 ч.л. бакпулвер щипка сол 1 чаша тъмно кафява захар 2 големи яйца 1 ч.л. ябълков оцет 1/2 чаша пълномаслено мляко 2/3 чаша зехтин 1/2 капсула есенция ром Разбъркайте пресятото брашно, бакпулвера, какаото и солта. С миксер разбийте захарта, яйцата, докато сместа стане пухкава (около три минути). Разбийте оцета, есенцията и млякото и накрая зехтина. Прибавете разбърканите сухи съставки и разбъркайте. Напълнете гнездата на формата за мъфини до нивото на хартийките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...